Следвайте Гласове в Заложените параметри в сегашния План за възстановяване и

...
Следвайте Гласове в Заложените параметри в сегашния План за възстановяване и
Коментари Харесай

Донев: Кабинетът на Петков е поел ангажимент за намаляване на въглеродните емисии с 40%, което води до затваряне на ТЕЦ-ове

Следвайте " Гласове " в 
Заложените параметри в настоящия План за възобновяване и резистентност не са добре за България. Предходното държавно управление е поело ангажимент в ПВУ за понижаване с 40% на въглеродните излъчвания, което значи, без да е записано в Плана, затваряне на съответни енергийни мощности, които работят на въглища. Това са ТЕЦ-овете Марица Изток 2, 3 и други мощности, които в случай че бъдат затворени, ще нанесат вреда на българската стопанска система и в сигурността на енергийната система у нас и в района. Това сподели пред публицисти министър председателят Гълъб Донев, който е на посещаване в Калофер за 175-тата годишнина от рождението на Христо Ботев.

Донев съобщи, че са в непрекъснат контакт с другите служби на Европейска комисия и в случай че ЕСК схване, имат опция да предоговорят, заложеното в Плана. Той в този момент задължава България още тази година да понижи с 10% въглеродните излъчвания, което за нас не е премливо, сподели Донев. Служебното държавно управление ще упорства този стихотворец ангажимент да бъде прегазгледан и отложен във времето.
Служебният министър председател Гълъб Донев добави, че носи своята отговорност пред българските жители и родната икономка, по тази причина се пробва да направи всичко по силите си. Не пое ангажимент за някакъв период, само че беше безапелационен, че се работи по въпроса.
Знаете, че държавното управление, управлявало до 2 август предходната година, бе приело ангажимент в ПВУ за понижаване на въглеродните излъчвания с 40%, което значеше, въпреки да не бе записано в Плана, затваряне на съответни електроенергийни мощности, които работят с въглища – Топлоелектрическа централа „ Марица Изток “ 2, 3 и други. Това ще нанесе голяма вреда върху стопанската система, съобщи сулжебният министър председател пред медиите.

Стана ясно също по този начин, че в напълно скоро държавното управление ще внесе енергийна тактика за развиване на електрическата енергия в България. 
„ Ще внесем електроенергийна тактика, която да покаже развиването на електроенергийния бранш в околните няколко години в преспектива. Залагане на нови нуклеарни благоприятни условия се плануват. Независимо от това, че сме служебно държавно управление, действаме със стратегически метод. Мислим за електоренергийната сигурност на България и целия район “, разясни той.
Той се изрече във връзка случая с ескортирането на мигранти край Пловдив от чиновник на Министерство на вътрешните работи: „ Не бих коментирал самостоятелните подбуди на чиновник на Министерство на вътрешните работи да се занимава с една незаконна, наказуема активност. Тече следствие. Това е самостоятелен случай. “
На въпрос дали има връзка с Христо Грозев, Донев съобщи: „ Този случай закупи огромна известност. Както споделих, българското държавно управление и службите, преди да стане известна тематиката с Грозев, поддържаха връзка с него. Създадени бяха условия той да се прибере в дома си във Виена, с цел да се подсигурява сигурността му. “
„ Знам за казуса с неналичието на медикаментите, подхващат се ограничения да се компенсира дефицита “, сподели още той.
„ Виждате, че Народно събрание се занимава с всичко останало, само че не и със законотворческа активност. Всички законопроекти по ПВУ са импортирани, само че не съм оптимист, че ще се одобряват повече от 2-3 от тях. Ние си свършихме работата. Те отлежават от октомври месец. Ангажиран съм с доклада на служебното държавно управление за активността му, това за мен е по-важното, в сравнение с дали ще бъде формирано ново държавно управление.
Подходът на акад. Денков за разговор с партиите беше добър ход, да забележим на следващия ден декларацията, която ще предложат за гласоподаване в Народно събрание, дали ще има нужното болшинство и зависи към този момент от резултатите от гласуването ще имаме ясна оценка дали вторият мандат ще бъде сполучлив “, разяснява той възможностите „ Продължаваме промяната “ за сформиране на държавно управление.
 

 
Източници: epicenter.bg, Българска национална телевизия
 
 
 
 
 
05 Яну 2023105 Яну 2023239205 Яну 202339805 Яну 202327205 Яну 202388605 Яну 2023536КоментариДонев: Кабинетът на Петков е поел ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания с 40%, което води до затваряне на ТЕЦ-ове05 Яну 2023 18:48ч.
Ами вие поемете ангажимент, да пандизите кабинета Петков (при бай Ставри).
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати 444405 Яну 2023 18:54ч.
З@ебете евфемизмите " понижаване на въглеродните излъчвания ". Това не значи нищо повече, и нищо по-малко от ДЕПОПУЛАЦИЯ! Това е заличаване на популацията, в тази ситуация на българското население! И аз не разбирам по какъв начин масата хора не виждат, не схващат това? Не схващат, че зад този измамлив дебилизъм, се крие ПАРОЛА на сатанистите - задача спусната на прислужниците им, политици, за осъществяване??? Нямат ли хората инстинкт за оцеляване, толкоз ли към този момент са изтъпели? КАК ЩЕ РЕДУЦИРАТ СО2 БЕ??? Това е естествен газ в природата, храна на растенията, нужда за Фотосинтезата! Как ще редуцирате фотосинтезата нбе? Хора, вършат ви на добитък, събуждайте се!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати будни сме, е и?05 Яну 2023 19:07ч.
Ще ни унищожат по всички вероятни способи: непостижими цени на тока, парното, водата, медикаментите, приемането на еврото и скок в цените на всички артикули, ГМО и всевъзможни други отпадъци, вируси, ваксини и каквото се сетиш. Докато не грабнем тоягите, все ще е по този начин.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Виктор05 Яну 2023 19:09ч.
Говорят за ТЕЦовете(минала работа) до момента в който унищожават АЕЦа, тъмно е положението на нашата татковина, небето като от коприна, само че от климатично напръскване, това което осъществят на нашата територия е страховито, а хората даже не си дават сметка, че ги завършват!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Холивуд е мърша05 Яну 2023 20:22ч.
Хаоса тропа на вратата, с шутове и ритници ще разбие европейската кочина.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Хвани кабинетът на Донев05 Яну 2023 21:59ч.
Та удари кабинетът на Петков.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231248924 Дек 2022322004 Яну 2023315828 Дек 2022698
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР